تصادف حاصل سهل انگاری ، غفلت و قصور از طرف استفاده کنندگان از راه است.عدم رعایت علائم سطح راه‌ها  و همچنین نداشتن مهارت لازم جهت رانندگی ممکن است حوادثی به وجودآوردکه انسان قادر به جبران آن نباشد.
سعی کنید همیشه از مقررات پیروی نمائید.علائم راهنمایی و رانندگی برای استفاده صحیح شما از راه‌ها و معابر بوده و راهنمایان مطمئنی هستند.

آموزش نکات رانندگی،راهنمای تصویری رانندگی برای مبتدی ها،آموزش آنلاین رانندگی و آیین نامه،آموزش رانندگی عملی برای یادگیری بهتر،آموزش گام به گام رانندگی،آموزش رانندگی از صفر،آموزش رانندگی ابتدایی،آموزش رانندگی برای مبتدیان، آموزش رانندگی پارک دوبل 

ماده26-آیین نامه راهنمایی و رانندگی
هرکس بخواهد با هر نوع وسیله نقلیه موتوری زمینی رانندگی نماید باید گواهی نامه متناسب رانندگی با آن وسیله نقلیه را دارا باشد با متخلفین برابر مقررات کیفری رفتار می‌شود.
ماده1قانون بیمه اجباری مسئولیت مدنی دارندگان وسائل نقلیه موتوری زمینی در مقابل شخص ثالث کلیه دارندگان وسائل نقلیه موتوری زمینی و انواع یدک و تریلر متصل به وسایل مزبور و قطارهای راه آهن اعم از اینکه اشخاص حقیقی یا حقوقی باشند،مسئول جبران خسارات بدنی و مالی هستند که دراثر حوادث  وسائل نقلیه مزبور و یا محصولات آنها به اشخاص ثالث وارد شود و مکلفند مسئولیت خود را از این جهت نزد شرکت سهامی بیمه ایران و یا یکی از موسسات بیمه داخلی که اکثریت سهام آنها متعلق به اتباع ایرانی و صلاحیت آنها به پیشنهاد وزارت دارایی و اقتصاد مورد تایید دولت باشد،بیمه نمایند.

صکآدرات،استفاده از ترمز،استفاده از کلاچ،حرکت لاک پشتی،تعویض دنده،پارک 30 سانت،دنده عقب،گردش و فاصله ها،دور زدن پارک دوبل،پارک در سه حرکت،خروج از پارک،توقف در سطح شیب دار،حق تقدم در عبور و مرور،چگونه سبقت بگیریم و گردش کنیم؟،اطاعت از قوانین رانندگی،حفظ فاصله ایمن با وسیله نقلیه جلویی ،مقررات راه و آزاد راه،تصادف،راه و علائم راهنمایی و رانندگی،آلودگی‌های زیست محیطی،آموزش کمکهای اولیه 

ماده43آیین نامه راهنمایی ورانندگی
رانندگی با وسیله نقلیه ای که برگ معاینه فنی معتبر نداشته باشد ممنوع است.
دارندگان وسایل نقلیه مکلفند وسایل نقلیه خویش را برای انجام معاینه فنی در مراکز فنی مجاز تعیین شده حاضر وپیش از احراز شرایط لازم برگ یا برچسب معاینه دریافت نمایند.
این گواهی که مدت اعتبار آن و مشخصات وسیله نقلیه درآن درج می‌شود باید بر سطح درونی قسمت بالای سمت راست شیشه جلو و یا بر روی پلاک وسیله نقلیه بر حسب اعلام مراجع مربوط نصب یا قرار داده شود بنحوی که برای کنترل ماموران راهنمایی و رانندگی و پلیس راه قابل دیدن باشد.

تبصره:در طول مدتی که برچسب یا برگ معاینه فنی اعتبار دارد در صورت بروز نقص فنی،مالک موظف است برای رفع نقص اقدام نماید

 

ماده44آیین نامه راهنمایی و رانندگی
معاینه وآزمایش فنی وسایل نقلیه اعم است از تشخیص اصالت،سلامت زیست محیطی،فنی،تجهیزاتی و ایمنی وسایل نقلیه.

 

ماده87-آیین نامه راهنمائی و رانندگی
راننده هر وسیله نقلیه ای که مرتکب تصادف منجر به جرح یا فوت گردد،موظف است بلافاصله وسیله نقلیه را در محل تصادف متوقف ساخته و با نصب علائم ایمنی هشدار دهنده برابر ماده71رانندگان وسایل نقلیه دیگر را از وقوع حادثه آگاه سازد وتا هنگامی که تشریفات مربوط به رسیدگی از سوی راهنمایی و رانندگی وپلیس راه پایان نیافته از تغییر وضع وسیله نقلیه  یا صحنه تصادف خودداری نموده و بلافاصله اقدام به انتقال مجروحان به مراکز درمانی نماید.

تبصره:در تصادفات منجر به جرح در صورتی که وسیله نقلیه دیگری برای انتقال فوری مجروح به مرکز درمانی وجود نداشته باشد راننده وسیله نقلیه در تصادف می‌تواند با علامتگذاری محل قرار گرفتنن چرخها در سطح راه اقدام به حمل مجروحان با وسیله نقلیه خود نماید.

 

ماده71-آیین نامه راهنمائی و رانندگی
کلیه وسایل نقلیه شبها هنگام حرکت در جاده‌ها باید سه چراغ یا سه مشعل الکتریکی با نور قرمز با دو مثلث شبرنگ ایمنی که در شرایط جوی معمولی از فاصله150متری قابل دیدن باشند همراه داشته باشند تا هنگام ضرورت بر حسب مورد از آنها استفاده نمایند.

 

 قانون مجازات خودداری از کمک به مصدومین و رفع مخاطرات جانی

ماده واحده-هرکس شخص یا اشخاصی را در معرض خطر جانی مشاهده کند و بتواند با اقدام فوری خود یا کمک طلبیدن از دیگران یا اعلام فوری به مراجع یا مقامات صلاحیت دار از وقوع خطر یا تشدید نتیجه آن جلوگیری کند بدون اینکه با این اقدام خطری متوجه خود او یا دیگران شود و با وجود استمداد یا دلالت اوضاع و احوال بر ضرورت کمک،از اقدام به این امر خودداری نماید به حبس جنحه ای تا یک سال و یا جزای نقدی تا پنجاه هزار ریال محکوم خواهد شد.

 

چراغ خطر هشدار دهنده یا فلاشر(جفت راهنما)

این چراغ برای اطلاع دادن به سایرین در هنگام مواجه با خطرات به کار می رود.زمانی که اتومبیل دچار نقص فنی شده و یا بخواهید اتومبیل های پشت سر را از خطری که در جلوی روی شما قرار دارد مطلع نمایید از چراغ هشدار دهنده (فلاشر و چهار چراغ) استفاده می کنیم